)fg( ecroF食糧科学分野 Food Science生物資源利用科学連合講座二次元ガスクロマトグラフィー/ 飛行時間型質量分析装置(GCXGC-TOFMS)Two-dimensional gas chromatography/ time-of-flight mass spectrometry(GCXGC-TOFMS)Olive dietControl dietStrain (%)破断点020a) Control b) 微生物発酵茶を添加した試験区微生物発酵茶の添加により、Oil-redによって赤く染色される細胞中の脂肪滴が減少し、細胞の分化が抑制されている。a) Control b) Microbially fermented tea added Addition of microbially fermented tea reduced the number of fat droplets in the cells stained red by Oil-red and inhibited cell differentiation.The United Graduate School of Agricultural Sciences生物資源利用学専攻Applied Bioresource Science食糧の生産から最終的に食物として摂取されるまでの全過程における食品を一貫してとらえた食品に関する化学、物理学、栄養学、衛生学、農産物利用学、水産物利用学、微生物利用学などのほか、生体組織構成物の構造と機能など応用生物化学的教育研究を行う。This chair is concerned with the field of study for understanding the utilization process of food from its production to ingestion. Chemistry, physics, nutrition, hygienics, manufacturing of agricultural products and aquatic products, and applied microbiology of food as well as applied biochemistry including morphology, structure, and functions of tissue contents and cell organelle are studied.微生物発酵茶が示す脂肪蓄積阻害活性Inhibitory activity against fat accumulation exhibited by microbial fermented teaApplied Bioresource Science性質の異なる2つのキャピラリーカラムを直列で接続することで、より高度な揮発性化合物の分離・分析する装置。食品や香料、植物などの複雑な組成の香り成分についてサンプル間の比較を行う。An instrument for more advanced separation and analysis of volatile compounds by connecting two capillary columns with different properties in series. Comparison of complex composition of aroma compounds in foods, fragrances, plants, etc. is performed between samples.オリーブハマチ刺身の破断強度Breaking strength of Muscle of yellowtail reared with olive leaf dietオリーブの葉オリーブの葉を混ぜたえさオリーブ葉を混ぜた餌で育てたハマチ(オリーブハマチ)Fish (yellowtail) reared with feed containing olive leafオリーブの葉を食べさせた養殖ハマチハマチの体側筋筋肉の破断強度測定オリーブハマチの応力−歪曲線食糧科学分野Food Science
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