連合農学研究科要覧2023
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資源科学分野ioresource Science for anufacturing B生物資源利用科学連合講座021生物活性成分を含む抽出液の減圧濃縮Evaporation of the extracts containing bioactive compounds酵素利用:新奇な酵素を持つ微生物を探索して機能分析をします。Screening, isolation and haracterization of novel enzymes in microorganism.生物資源利用学専攻Applied Bioresource Science生物資源について、化学、物理学、生理学、生化学的に考究し、生物資源の高度利用のための理論と応用、並びに生物資源の生産を支える化学・生化学的分野などを含む多様な研究教育を行い、いわゆるバイオテクノロジーにつながる分野についても研究教育を行う。This chair gives the student various types of instruction and research programs concerning the fields of chemistry, biochemistry and biotechnology as a base of production of plant and animal resources as well as application of knowledge about the use of economic resources from the viewpoint of chemistry, physics, physiology and biochemistry.様々な分析機器を用いた植物二次代謝産物の分析Analyses of secondary metabolites of some plants using analytical equipment(HPLC, LC-MS, and GC-MS). 酵母利用:自然から分離した酵母の発酵力や香気性を解析します。Analysis of acitivity and aromain alcohol fermentation with yeast isolated from nature.Applied Bioresource Science出芽酵母の細胞膜表面の電子顕微鏡写真Electron micrograph of the cell membrane surface of budding yeast.乳酸菌利用:植物から乳酸菌を単離して食品加工に利用します。Screening and isolation of lactic acid bacteria from plants for food processing.M資源科学分野Bioresource Science for Manufacturing

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